QR koder

QR koder/QR codes står for “Quick Response”, der betyder ”hurtigt svar”. Det er en kvadratisk billede kode, der fungerer som en stregkode, og er lavet for at gøre det nemmere og hurtigere at aflæse stregkoderne fra en Smartphone.

Har man en Smartphone som iPhone eller en Android mobil, kan man gratis hente en applikation, som man kan bruge til at scanne disse QR koder.

QR koder bruges til en lang række formål – som oftest i forbindelse med reklame/markedsføring.

Man kan eks. indsætte en QR kode i en avisannonce, på visitkort, brevpapir, brochurer, annoncer i alle mulige trykte medier, som reklame på firmabiler, plakater m.v. hvor ved man får adgang til de informationer, der er gemt i koden.

På den måde kan kunderne blive ført videre til en eller anden form for information, som f.eks. en hjemmeside, en video, en e-mail, et telefonnummer, kontaktinformationer fra et visitkort, et bestemt tilbud m.v.

QR koder er med til at skabe bro mellem offline medier (som trykte medier) og online medier, så man som virksomhed kan annoncere i offline medier – men stadig kunne få kunderne over på online medierne på en nem og hurtig måde.

Kontakt mig hvis I vil vide mere om QR koder, og om det kunne være en god idé i jeres markedsføring.